ارائه مدل موفقیت کارآفرینی زنان با رویکرد عدالت اجتماعی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری، گروه مدیریت دولتی، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، مازندران، ایران.

2 استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، مازندران، ایران

3 دانشیار، گروه مدیریت دولتی، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، مازندران، ایران.

4 استادیار، گروه مدیریت، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، مازندران، ایران.

چکیده

هدف: این پژوهش با هدف ارائه مدل موفقیت کارآفرینی زنان با رویکرد عدالت اجتماعی در صنعت بانکداری دولتی بوده مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نظر هدف در حیطه تحقیقات کاربردی می باشد و با توجه به اینکه در این پژوهش از روش های مطالعه کتابخانه ای و نیز روش های میدانی نظیر پرسشنامه استفاده شد، می‌توان بیان کرد که بر اساس ماهیت، یک پژوهش توصیفی-پیمایشی است و از نوع روش نیز کیفی-کمی ‌(آمیخته) است. در ابتدا با بکارگیری روش تحلیل محتوای متنی، عوامل مرتبط با هر یک از متغیرهای تاثیر گذار در موفقیت کارآفرینی زنان شناسایی شده سپس با استفاده از تکنیک دلفی غربال شدند. در منهایت مولفه‌های ویژگی های روانشناختی کارآفرینی، ویژگی های رفتاری، عوامل سازمانی، عوامل زمینه ای به عنوان متغیرهای مستقل و همچنین متغیر عدالت اجتماعی به عنوان متغیر ها مداخله گرد شناسایی شدند که هر کدام زیر شاخص‌هایی را دارند. سپس به منظور بررسی اهداف پژوهش از آزمون‌های مدل معادلات ساختاری، بهره گرفته شد. نمونه‌ی پژوهش در بخش آماری با استفاده از فرمول کوکران تعداد 226 نفر کارکنان زن بانک‌های دولتی استان مازندران در نظر گرفته شده که پرسشنامه بین آن‌ها توزیع شد. همچنین در بخش دلفی نیز از نظرات 20 نفر از خبرگان صنعت بانکداری که دارای تجربه در زمینه‌ی کارآفرینی بودند، جهت غربال آیتم‌ها استفاده شد. در این پژوهش از نرم‌افزارهای آماری SPSS, SMART PLS استفاده شد.
یافته ها: یافته ها نشان دهنده این امر بود  که در بین عوامل تاثیر گذار بر موفقیت زنان در حوزه کارآفرینی بیشترین تاثیر را عوامل زمینه ای با زیر شاخص‌های عوامل اقتصادی، موقعیت جغرافیایی و فرهنگ کارآفرینانه دارد.
نتیجه گیری: همچنین تاثیر گذاری عدالت اجتماعی نیز بر روی شاخص های اثر گذار بر موفقیت کارآفرینی زنان معنادار بوده است.باتوجه به نتایج کسب شده از طرح پژوهشی پیش رو؛ می بایست به عوامل شناسایی شده در جهت رونق کارآفرینی زنان توجه بیشتری نمود و زمینه را برای پیشرفت روز افزون کسب و کارهای ایجاد شده به دست زنان کارآفرین مهیا نمود.

کلیدواژه‌ها